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Question:  

 

Regulation 19.6(e) states that ISAF Eligibility is required for: 

 

"(e) any event at which the Organizing Authority, Member National Authority or ISAF 

has appointed an International Jury, International Umpires, International Race 

Officers, International Measurers or ISAF Technical Delegates to act in that capacity;" 

 

A competitor without ISAF Eligibility wants to attend an event where there are two IROs on 

the race management team, but neither is acting as the principal race officer or the race 

officer in charge of racing.   

 

Are the IROs acting “in that capacity”? 

 

Answer: No 

The words "in that capacity" in conjunction with "International Race Officer" mean an IRO 

who is acting as a "race officer" and not just as any member of the race management team.   

 

Therefore, for the purposes of Regulation 19, an International Race Officer is acting in that 

capacity if he or she is appointed to act as the principal race officer of the event or as the 

course race officer responsible for managing the race management team for an assigned 

course area. 
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